Proč se vyplatí investovat do osobního trenéra?

Chodit do posilovny je v Česku čím dál častější. Bohužel stále jen málo lidí se rozhodne najmout si vlastního osobního trenéra. Obvykle to souvisí s finanční záležitostí. Mnoho lidí to nebere v úvahu, protože se domnívají, že jsou schopni určit vhodný tréninkový plán a stravovací návyky.

To obvykle končí zdravotními problémy vyplývajícími z úrazů nebo úrazů. To vše proto, že samotrénink bez patřičných znalostí a zkušeností je poměrně nebezpečný. Na jedné straně cvičenec neví, jak cviky správně provádět.

Navíc se často rozhoduje pro nevhodnou zátěž, která organismus příliš zatěžuje. Mnohem lepší variantou je investice do vlastního osobního trenéra. Samozřejmě musíte počítat s náklady, ale do budoucna se to vyplatí. Školení bude v první řadě napsáno profesionálně a přizpůsobeno aktuálním možnostem člověka. Je to opravdu cenné.

Co by měl mít dobrý trenér?

Každý trenér – bez ohledu na sportovní disciplínu – se musí vyznačovat určitými vlastnostmi. Zejména při práci s dětmi. Je na místě zdůraznit, že takový člověk by měl mít nejen patřičné znalosti a zkušenosti, které jistě velmi pomohou při práci s těmi nejmenšími. Správný přístup musí mít samozřejmě i dobrý trenér pro děti.

To vše proto, že nejmladší vyžadují zvláštní pozornost. Proto by měl být takový člověk vycvičen speciálně pro trénink s nejmladšími. Hodiny na jednotlivých stupních se liší intenzitou a konkrétními cíli. V případě těch nejmenších má být trénink především spojen se zábavou.

Profesionální trenér si toho musí být vědom. Měl by také vytvářet aktivity, které zapojí každého hráče. Dobrý trenér nejen ví, jak trénovat nejmladší. Je také mimo jiné vhodným psychologem. Navíc musí být obeznámen se zdravotnickou záchrannou službou, aby mohl dětem rychle pomoci v případě jakéhokoli zranění.

Pomáhá vám trénink mysli k lepší postavě?

Lidé, kteří trénují v posilovně, se většinou zaměřují především na správné provedení svých tréninků uvedených v plánu. Je třeba zdůraznit, že stále více lidí věnuje velkou pozornost také produktům, které konzumuje. Jsou i lidé, kteří se věnují i ​​mentálnímu tréninku. Pomáhá tato forma tréninku k lepším výsledkům v posilovně?

Určitě ano. Stojí za to vědět, že zlepšení výkonnosti mozku má také pozitivní vliv na dosažení konkrétních cílů. Vše proto, že díky práci na efektivitě našeho mozku jsme schopni se během tréninku více soustředit. Navíc často opakované pravidlo říká, že čím méně unavená hlava, tím méně unavené tělo.

Díky tomu člověk rychleji absolvuje plnou tréninkovou jednotku s maximálními zátěžemi. Vhodná koncentrace jí umožní chránit své tělo před různými negativními vlivy, které mohou nastat např. v době prudkého poklesu koncentrace (to vede např. ke zranění).